Het Vlinder Atelier

Mijn Aanbod

Hier vind je alles over de activiteiten van Het Vlinder Atelier.

Vlinder atelier aanbod

Meditatie in het onderwijs

Bosdompelen

Een onderdompeling in het bos, buiten in de natuur. Blote voeten, wind door je haren. Opladen aan wat de natuur ons geeft. We brengen veel tijd door in stilte en ervaren de stilte in onszelf. Om zo weer dichterbij onszelf te komen, bij onze eigen verlangens en dromen. Helemaal opgeladen kom je weer het bos uit. Met een leeg hoofd en een vol hart en mooie inzichten. Als het heel hard regent, stormt of onweert zal het niet doorgaan maar met regendruppels of een bui gaat het wel door.

Praktisch:
Beperkt plek
Kosten 49 euro (btw vrij)
In een bos vlakbij Bergen op Zoom. Op aanvraag kan het ook op een andere plek.
Een bosdompelsessie duurt 4 uur.
Incl. gezonde snacks

12 kleiner

"And into the forest I go to lose my mind and find my soul"

John Muir

Meditatie mogelijkheden

Meditatie in de klas
Voor het basisonderwijs bied ik meditatielessen aan. Elementen die in deze les naar voren komen zijn:
– ontspanning
– emoties benoemen
– zintuigen
– voelen
– mindfulness
Het zijn speelse lessen die heel fijn ontvangen worden door de kinderen en leerkrachten. Een les waarbij alles er mag zijn, het mag gek zijn, stom en raar. Het is een zaadje wat geplant wordt met deze les. 

Vraag mij gerust naar de mogelijkheden. 

Meditatie in de zorg
Meditatie in de zorg is nog niet overal ‘normaal’. En toch geloof ik dat meditatie in de zorg complementair kan zijn aan reguliere zorg. Zo heb ik bijvoorbeeld een meditatiepakket gemaakt voor Stichting Tante Louise in Bergen op Zoom. Een pakket aan meditaties die ze aan alle cliënten kunnen doorsturen. Ook geef ik meditaties in organisaties aan cliënten en medewerkers. 

 

yoga, outdoor, woman

Review meditatiepakket Stichting Tante Louise

Saskia Tetteroo – van Bezooijen

“Froukje heeft voor onze stichting in overleg een heel mooi pakket met allerlei meditaties gemaakt. We hebben samen gezocht naar een zo compleet mogelijk pakket, zodat de oefeningen voor iedere therapeut inzetbaar kunnen zijn bij al onze verschillende doelgroepen.

Het doel voor ons is voornamelijk om cliënten te ondersteunen bij het creëren van een rustigere ademhaling, het vinden van ontspanning en soms juist specifiek wél voelen van pijn/ongemak om hier (anders) mee om te leren gaan. Omdat het een compact pakket is, maakt dit het ook gemakkelijker om een keuze te maken voor onze cliënten. Daarnaast maakt Froukje iedere meditatie persoonlijk, geeft haar eigen input en dat maakt ze uniek. Wij zijn erg blij met het resultaat en druk bezig met het implementeren ervan in de praktijk!”

“De meditaties van Froukje zijn elke maandag weer een kadootje waarbij ik vrij mag dromen en de mooiste reizen maak in mezelf. Het is een vast moment voor mezelf waarbij ik echt even helemaal niks hoef. Het meest bijzondere vind ik de heldere inzichten die ik krijg, dat had ik niet verwacht. Froukje neemt uitgebreid de tijd voor de vrouwen die aanwezig zijn waardoor er een rustige energie is die als een veilige cocon voelt waarin je volledig jezelf mag zijn. Ook voor de meditatie neemt ze de tijd en ze voelt elke keer goed aan waar de behoefte ligt van de vrouwen. Ze gebruikt altijd elementen uit de natuur die voor mijn gevoel de visualisatie versterken en daarna ook werken als reminder in het dagelijks leven. Froukje is een hele lieve, zachte vrouw met een krachtige energie die ze inzet om je te helpen om vanuit jezelf te stralen. Een meditatie van Froukje is niet gewoon zitten en luisteren. Het is een reis in jezelf waar je helderheid, kracht en energie van krijgt".

Katja Both